Efterårsvejr er suppevejr!
Er der noget vi virkelig godt kan lide at få til aftensmad herhjemme, er det suppe! Kartoffelsuppe, peberfrugtsuppe, jordskoksuppe – Ja langt de fleste supper! En af de bedre er også Hokkaido suppe, som er en græskarsuppe, og det fik vi igår, så her kommer opskriften på den – Som jeg lavede den – Der findes mange måder! 🙂
Det skal du bruge:
3/4 Hokkaido græskar af en god størrelse
4 gulerødder
2 løg
4 fed hvidløg
1 bouillon terning
5 dl vand
2 spsk græsk yoghurt (eller creme fraiche)
1 tsk paprika
1 tsk karry
1 tsk tørrede chiliflager
Salt og peber
Sådan gør du:
Skær græskar, gulerødder, løg og hvidløg i tern. Svits løg og hvidløg i en anelse olie sammen med krydderierne og kom derefter græskar og gulerødder i – Svits det hele lidt sammen og tilføj nu vand og bouillon. Lad det hele simre til det er mørt og blend det så. Kom det græske yoghurt i og blend en smule igen. Når det er helt glat, smages det til med salt og peber.
Serveres evt. med lidt ristet chorizo pølse og groft brød.
Ingen kommentarer endnu