Lækre gulerodsboller
Nu har jeg været igang med at eksperimentere i køkkenet igen! 🙂 Det blev til 16 lækre gulerodsboller.
Det skal du bruge:
50 g. gær
1 dl mælk
1½ dl lunken vand
1½ tsk. salt
1 spsk. honning
1 dl olie
1 æg
100 g. grahamsmel
Ca. 500 g. hvedemel
3 mellem gulerødder
100 g. solsikkekerner
– Først røres gæren ud i vand og mælk, derefter tilsættes salt, honning, æg, olie, gulerødder og solsikkekerner – Det æltes godt igennem (Jeg bruger en køkkenmaskine med dejkrog – Ellers bare rør det ud med en ske). Derefter tilsættes grahamsmelet og hvedemelet kommes i lidt ad gangen. Dejen æltes glat og stilles til hævning i 30 minutter. Nu formes boller og de sættes til efterhævning i 20 minutter – Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Og de bliver ikke tørre på 2-3. dagen!
Ingen kommentarer endnu