Fastelavnsboller med creme
Dejen:
2,5 dl mælk
25 g. gær
50 g. flydende becel (eller smeltet smør/margarine)
3 spsk. Sukker
Lidt salt
2 tsk vaniljesukker
1 æg
500 g. mel
1 æg til pensling
- Jeg snød i dag og brugte en færdig kagecreme, dog kom jeg kun 2½ dl mælk i i stedet for 5, for at få en lidt mere fast creme. Jeg kom ekstra vanilje i cremen, da vi her i huset er vilde med vanilje.
-
Mælk og smør lunes i og gæren røres ud i blandingen. Salt, sukker, vaniljesukker og æg tilsættes og røres ud – Mel æltes i lidt ad gangen og dejen æltes godt. Stilles lunt til hævning i ca 40 minutter.
-
Dejen deles i ca 12 stykker og hver stykke rulles ud som en lille pandekage – 1 tsk. Creme kommes i og bollen lukkes og sættes i en muffinform.
-
De efterhæver i ca 30 minutter, pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter – Køles helt af inden glasuren kommes på. Jeg lavede en kakao glasur af flormelis, usødet kakaopulver og vand.
– Bollerne lukkes ved at man tager og folder 4 ”hjørner” ind på midten – og derefter de 4 hjørner der kommer deraf og klemmer dejen godt sammen til den er lukket – Sættes med lukningen nedad når den bages. Håber I forstår – Det er lidt svært at forklare.
Ingen kommentarer endnu