Pebernødder

Fastelavnsboller med creme

Dejen:
2,5 dl mælk
25 g. gær
50 g. flydende becel (eller smeltet smør/margarine)
3 spsk. Sukker
Lidt salt
2 tsk vaniljesukker
1 æg
500 g. mel

1 æg til pensling

  • Jeg snød i dag og brugte en færdig kagecreme, dog kom jeg kun 2½ dl mælk i i stedet for 5, for at få en lidt mere fast creme. Jeg kom ekstra vanilje i cremen, da vi her i huset er vilde med vanilje.
  • Mælk og smør lunes i og gæren røres ud i blandingen. Salt, sukker, vaniljesukker og æg tilsættes og røres ud – Mel æltes i lidt ad gangen og dejen æltes godt. Stilles lunt til hævning i ca 40 minutter.

  • Dejen deles i ca 12 stykker og hver stykke rulles ud som en lille pandekage – 1 tsk. Creme kommes i og bollen lukkes og sættes i en muffinform.

  • De efterhæver i ca 30 minutter, pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter – Køles helt af inden glasuren kommes på. Jeg lavede en kakao glasur af flormelis, usødet kakaopulver og vand.

– Bollerne lukkes ved at man tager og folder 4 ”hjørner” ind på midten – og derefter de 4 hjørner der kommer deraf og klemmer dejen godt sammen til den er lukket – Sættes med lukningen nedad når den bages. Håber I forstår – Det er lidt svært at forklare.

fastelavnsboller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Pebernødder