Lækker peberfrugtsuppe og madbrød

Fersken/appelsin Cheesecake med lagkagebund

Jeg har lige haft fødselsdag og i år ville jeg prøve noget andet end den traditionelle kiksebund i min cheesecake og det skulle også være noget andet end jordbær. Så jeg besluttede mig for at prøve med en lys lagkagebund og fersken/Appelsin i cheesecake fyldet.

Bunden: 
100 g. blødt smør
100 g. sukker
2 æg
100 g. mel
1 tsk bagepulver 
1 tsk vaniljesukker 

  • Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt, derefter piskes æggene i ét ad gangen.
  • Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og rør det i massen
  • Derefter kommes det i en springform (med bagepapir i bunden og smurt i kanten)
  • Bages i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca 20 minutter.
  • Køles helt af! og skæres til i toppen så den bliver nogenlunde lige.
  • Jeg brugte kagefilm rundt i kanten og forede med den afskårende kage så der ikke var huller ned til bunden.

Cheesecake fyldet: 
300 g. naturel flødeost
150 g. sukker
1 tsk. vaniljepulver + et drys vaniljesukker
Skal af 1 appelsin
200 g. Creme Fraiche
1 1/2 dl piskefløde
2 æggehvider
3 tsk appelsinsaft (Lav ekstra. det skal bruges til gele)
5 blade husblas
3 halve ferskner fra dåse skåret i små tern (NB: Gem lagen fra ferskenerne, det skal bruges til gele, sammen med flere ferskner)

  • Flødeost, sukker, vanilje, appelsinskal, creme fraiche og fløde piskes godt sammen
  • Husblassen udblødes i koldt vand i ca 5-10 minutter og smeltes i en gryde med appelsinsaften, dette sies i ostemassen og piskes godt igennem.
  • Æggehviderne piskes helt stive og vendes i massen.
  • Der tages ca halvdelen af massen fra og blandes med ferskenstykkerne.
  • På den helt kolde bund kommes først det lag med fersken i og derefter det uden – Stilles på køl i 2-3 timer. Den skal være helt stivnet, så tjek inden du fortsætter.
  • Når massen har sat sig laver du geléen.

Gele:
3 blade husblas
Ca 1/2 dl appelsinsaft
Ca 2 dl ferskenlage
2 halve ferskner skåret i tynde både

  • Bland appelsinsaft og lage
  • Husblassen udblødes i koldt vand i 5-10 minutter.
  • Herefter smeltes den i en gryde med 2 tsk. lage og sies derefter i resten af lagen.
  • Imens lagen køler ned igen pynter du kagen med ferskenbådene
  • Derefter hældes lagen forsigtigt over – Jeg brugte en lille sovseske – Indtil du synes der er en passende mængde på.
  • Sættes på køl i et par timer – Til geléen har sat sig.

Jeg laver altid cheesecake dagen inden jeg skal bruge den. 23244205_10155832949619508_2017793302924624229_n

Velbekomme! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Lækker peberfrugtsuppe og madbrød