Cheesecake med jordbær
Cheesecake med jordbær
(Springform str. 18-22 cm, ca. 8 pers)
Jordbærpuré
350 g. frosne jordbær
2 tsk vaniljesukker
50 g. flormelis
Smages til med sukker.
-
Det hele kommes i en gryde og koges til jordbærene er møre
-
Derefter blendes det og smages til med sukker.
-
På køl. Skal være helt kold inden det blandes med ostemassen!
Bund
125 g. digestivekiks
Ca 50 g. hasselnødder
75 g flydende smør
-
Kiks blendes fint og nødder hakkes nogenlunde fint, men de må gerne give lidt knas
-
De blandes og røres sammen med smørret
-
Fordeles i springformen og bages i 15 minutter ved 200 grader
-
Skal køles helt ned inden cheesecake fyldet kommes på.
Cheesecake fyld
300 g flødeost naturel
150 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1½ dl piskefløde
2 tsk. Citronsaft
200 g cremefraiche 38 %
2 æggehvider, pasteuriserede
5 blade husblas
-
Flødeost, cremefraiche, fløde, sukker, vanilje piskes sammen.
-
Husblas udblødes i koldt vand og smeltes i en gryde sammen med citronsaften. Sies i ostemassen og piskes godt sammen.
-
Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i ostemassen
-
Der tages ca 5 gode skefulde fra og dette blandes med ca ½ dl jordbærpuré (måske mere, måske mindre – Alt efter smag og ønsket farve)
-
Først hældes den hvide ostemasse på og glattes ud – Derefter det lyserøde som også glattes ud.
-
Kagen pyntes med lidt jordbærpuré (eventuelt som jeg ved at lave en spiral og trække en tandstik igennem for at lave et mønster)
-
Kagen stilles i køleskabet i min. 5 timer – Helst natten over!
-
Serveres direkte fra køl – Evt. med lidt mere jordbærpuré eller friske jordbær.
Ingen kommentarer endnu