Fastelavnsboller med creme

Cheesecake med jordbær

         Cheesecake med jordbær
         (Springform str. 18-22 cm, ca. 8 pers)

Jordbærpuré
350 g. frosne jordbær
2 tsk vaniljesukker
50 g. flormelis
Smages til med sukker.

  • Det hele kommes i en gryde og koges til jordbærene er møre

  • Derefter blendes det og smages til med sukker.

  • På køl. Skal være helt kold inden det blandes med ostemassen! 

Bund
125 g. digestivekiks
Ca 50 g. hasselnødder
75 g flydende smør

  • Kiks blendes fint og nødder hakkes nogenlunde fint, men de må gerne give lidt knas

  • De blandes og røres sammen med smørret

  • Fordeles i springformen og bages i 15 minutter ved 200 grader

  • Skal køles helt ned inden cheesecake fyldet kommes på.

Cheesecake fyld
300 g flødeost naturel
150 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1½ dl piskefløde
2 tsk. Citronsaft
200 g cremefraiche 38 %
2 æggehvider, pasteuriserede
5 blade husblas

  • Flødeost, cremefraiche, fløde, sukker, vanilje piskes sammen.

  • Husblas udblødes i koldt vand og smeltes i en gryde sammen med citronsaften. Sies i ostemassen og piskes godt sammen.

  • Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i ostemassen

  • Der tages ca 5 gode skefulde fra og dette blandes med ca ½ dl jordbærpuré (måske mere, måske mindre – Alt efter smag og ønsket farve)

  • Først hældes den hvide ostemasse på og glattes ud – Derefter det lyserøde som også glattes ud.

  • Kagen pyntes med lidt jordbærpuré (eventuelt som jeg ved at lave en spiral og trække en tandstik igennem for at lave et mønster)

  • Kagen stilles i køleskabet i min. 5 timer – Helst natten over!

  • Serveres direkte fra køl – Evt. med lidt mere jordbærpuré eller friske jordbær.

 

12400680_10153879292134508_6455763921198562269_n

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med creme